Renovatie monumentaal pand te Winterswijk

Het oude politiebureau van Winterswijk wordt omgetoverd tot 8 appartementen voor jongeren. Vastgoedinvesteerders kochten het monumentale pand op en schakelden ons in voor het glaswerk gecombineerd met binnen- en buitenschilderwerk. Een mooie opdracht die een verre van standaard aanpak vraagt, met een prachtig resultaat.

Winterswijk

Samenwerking met:

Uitgevoerde werkzaamheden: Schilderwerk Beglazing

Schildersbedrijf Lefering Lichtenvoorde Liike 09609
Schildersbedrijf Lefering Lichtenvoorde Liike 09553
Schildersbedrijf Lefering Lichtenvoorde Liike 09479
Schildersbedrijf Lefering Lichtenvoorde Liike 09414
Schildersbedrijf Lefering Lichtenvoorde Liike 09392
Schildersbedrijf Lefering Lichtenvoorde Liike 09373
Schildersbedrijf Lefering Lichtenvoorde Liike 09348
Schildersbedrijf Lefering Lichtenvoorde Liike 09270
Schildersbedrijf Lefering Lichtenvoorde Liike 09238
Schildersbedrijf Lefering Lichtenvoorde Liike 09230
Schildersbedrijf Lefering Lichtenvoorde Liike 0610
Schildersbedrijf Lefering Lichtenvoorde Liike 5
Schildersbedrijf Lefering Lichtenvoorde Liike 3

Het traject start met een gedetailleerde begroting inclusief advies over type bewerkingen en beglazing. In totaliteit een flink project waarbij wij ruim één tot twee maanden met zo'n 3 vakmensen druk bezig zijn om het te realiseren.

Na akkoord is het tijd om aan de slag te gaan. Van het bouwen van de steiger, het verwijderen van het glas, het voorbereiden van het raamwerk en het inmeten en inkopen van het glas tot het plaatsen en afwerken van het nieuwe glaswerk, kozijn-, raam- -en raamhout en de wanden en plafonds.

Het plaatsen van monumentenglas van A tot Z

Met name het glaswerk is bijzonder in dit project, omdat het een monumentaal pand betreft. Daar is monumentenglas voor nodig dat aan allerlei eisen voldoet. Bovendien betreft het getoogde ramen; ramen die niet recht zijn. Geen standaardopdracht dus!


We hebben 54 ruiten van enkel glas vervangen voor monumentaal enkel glas. Dit heeft in de basis niet een veel hogere isolatiewaarde dan de vorige situatie, maar sluit perfect aan bij de wensen van de opdrachtgever. We plaatsen de ruiten in stopverf in plaats van kit, wat met name bij oudere gebouwen werd gedaan. Op die manier doen we eer aan het monumentale pand.

Bekijk het project!